Lääkehoidon arviointi

LÄÄKEHOIDON ARVIOINTI

Oletko miettinyt, kuinka huollat itseäsi? Kuinka paljon vuodessa käytät rahaa kampaajaan, hierojaan tai vaikkapa elokuvissa käymiseen? Tai milloin viimeksi olet tarkistuttanut käytössäsi olevat resepti- ja itsehoitolääkkeet?  Tiesitkö, että suun kuivuminen, ummetus, huimaus ja muistiongelmat ovat tavallisia lääkkeiden aiheuttamia haittavaikutuksia?

Mikä on lääkehoidon arviointi?

Lääkehoidon arviointeja tekevät ovat peruskoulutukseltaan proviisoreja tai farmaseutteja, jotka ovat käyneet lääkehoidon arviointi tai -kokonaisarviointi erityiskoulutuksen. Apteekissamme apteekkari Heli ja farmaseutti Mari ovat käyneet kyseisen asiantuntijakoulutuksen.

Palvelumme  pitää sisällään koko lääkityksenne tarkastelun ja arvioinnin eli mm. mahdollisen päällekkäislääkityksen selvittämisen, lääkkeiden haittavaikutusten ja haitallisten yhteisvaikutusten seulonnan sekä tarvittaessa lääkkeiden käyttöön liittyvän opastuksen, jonka jälkeen koostamme arviointiraportin toimenpide-ehdotuksineen.

Lääkehoidon arvioinnin hyöty asiakkaalle

Lääkkeen käyttäjä hyötyy palvelusta mm.

• paremmin onnistuneena,

• tehokkaampana ja

• turvallisena lääkehoitona sekä

• mahdollisina säästöinä lääkekustannuksissa

Lääkehoidon arviointi käytännössä

Lääkehoidon arvioinnin hinta on 75 euroa (sis. alv 24%). Arviointiin sisältyy ensin noin tunnin keskustelu. Keskustelun jälkeen teemme saatujen tietojen perustella yhteenvetoraportin (arvioinnin ja raportin tekeminen, kesto 1-2 tuntia). Tämän jälkeen sovitaan raportin läpikäyminen, jonka yhteydessä saat kirjallisen yhteenvedon arvioinnista (kesto noin puoli tuntia). Tämän jälkeen voit halutessasi mennä omalle lääkärille arviointiraportin kanssa ja keskustella lääkärin kanssa raportissa esiintulleista asioista. Muistathan, ettei mitään lääkitysmuutosehdotusta saa toteuttaa itsenäisesti ilman lääkärin suostumusta!

Lääkehoidon arviointia varten kerätään seuraavat tiedot:

- nimi, henkilötunnus

- sairaudet (sairausnumerot, diagnoosit)

- lääkitykset (resepti- ja itsehoitolääkkeet) sekä mahdolliset allergiat.

Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti ja huolellisesti ottaen huomioon hyvän tietojenkäsittelytavan ja potilaan yksityisyyden suojan sekä lainsäädännön vaatimukset. Sitoudumme olemaan luovuttamatta tai muutoin ilmaisematta saamiaan tietoja sivullisille. Käytämme Tietoja ainoastaan raportin tekemistä varten. Tietoja säilytetään huolellisesti raportin luovuttamisen ja loppukeskustelun jälkeen kanta-asiakkaiden kohdalla enintään 24 kk ja muilla asiakkailla 13 kuukautta.

Lääkehoidonarviointia varten tarvitaan suostumus erillisellä lomakkeella lääkityshistorian em. tarpeellisten tietojen luovuttamiseen apteekin edustajan käyttöön. Potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/92) 13 §:n mukaan potilastietojen luovuttamiseen tarvitaan potilaan suostumus. Potilas voi koska tahansa peruuttaa suostumuksensa tietojen luovuttamiseen. Apteekin edustajana toimii apteekkari Heli Mäntysalo, joka myös vastaa arvioinnin käytännön toteutukseen liittyviin kysymyksiin. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja varaa aika numerosta 044-9822765 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ihanaverkkoapteekki.fi.  Palvelun hinta on 75 euroa (sis 24% alv). Palvelu voidaan toteuttaa myös videopuhelu/puhelun tai Teams- tai Google Meet-sovellusten välityksellä. Ethän kuitenkaan lähetä henkilökohtaisia tietojasi sähköpostilla.

asiakkaan-suostumus-esitietojen-käyttämiseen

tietosuojaseloste-laakehoidon-arviointi-ja-kokonaisarviointipalvelusta